Од Марк Фест

Пишувам едноставни есеи како оние подолу за моите искуства кои живеев на работ на Еверглејдс во близина на Ки Ларго во Јужна Флорида. Сите тие се вистинити приказни.

пусти
За едно попладне оваа недела, мислев дека Брауни умира.

Среќното дрво
Има посебно дрво пред јужната страна на нашиот дом на Еверглејд, кое Дејвид и јас го нарекуваме „Среќното дрво“.

Бебе Хок
Како и да сакате наречете го, започна некаде околу октомври, пред речиси две и пол години. Тоа беше непосредно пред почетокот на пандемијата.

Бредли
Продажбата на тегус стана „болка во задникот“, ми рече мојот пријател Бредли пред некој ден. Тој дојде да му покажам како да управува со неговиот дрон DJI 4 Phantom.

Кога Дејвид ми ја скрати косата
Кога Дејвид ми ја скрати косата, ме замоли да го извадам портокаловиот продолжен кабел за да ја приклучам електричната машинка.

Кога моето куче воздивнува
Кога моето куче воздивнува
воздивнувам
Да се ​​биде синхронизиран
(песна)

"(Задолжително)" Означува потребни полиња

Марк е а тренер за комуникации помагање на луѓето да привлечат поголем интерес за нивните проекти со промена на начинот на кој тие зборуваат за нив.